Gå til hovedindhold

Præsentationsdag - Høretekniske hjælpemidler

Virtuel CareWare Præsentationsdag 29. februar 2024 kl. 9.00-10.45

 • Læs op

Indhold

  Høretekniske hjælpemidler

  På denne Præsentationsdag skal vi blive klogere på høretekniske hjælpemidler.

  Hørehæmmede personer oplever dagligt en række udfordringer, der påvirker deres kommunikation, bevidsthed og livskvalitet. Udfordringer fra at deltage i samtaler i støjende omgivelser til at overse afgørende lydsignaler, er en konstant realitet for disse personer.

  For den hørehæmmet kan det være en proces at skulle acceptere sit høretab og frustrationer kan ofte ramme nære relationer. Nedsat hørelse er desuden ikke altid synligt for omverdenen, hvilket kan føre til misforståelser og manglende anerkendelse af de udfordringer, som personer med nedsat hørelse oplever.

  Velfærdsteknologi har vist sig at være en afgørende faktor i at afhjælpe disse problemstillinger. Med høretekniske hjælpemidler giver teknologien ikke blot forbedret lydkvalitet, men også øget tilgængelighed og fleksibilitet i dagligdagen.

  På Præsentationsdagen vil du få indsigt i konkrete løsninger til hørehæmmede og blive introduceret til nyeste forskning på sammenhængen mellem høretab og risikoen for at udvikle demens.

  Program

  Velkommen v/ Mikkel Svindt Fransgård, CareWare

  Om Center for Specialrådgivning, Høretekniske hjælpemidler, bevilling mm v/ Vivian Edlund, hørekonsulent, Aarhus Kommune

  Høretekniske hjælpemidler fra Tonax v/ Jacob Dam Andersen, Høreteknisk Konsulent & Dennis Engelbrecht Vang, Høreteknisk Konsulent.

  "Når høreapparater ikke er nok" v/ Kent Andersen, Salgschef Vest, Phonak.

  "Høretab øger risikoen for at blive dement" v/ Manuella Lech Cantuaria, adjunkt ved Forskningsenhed for Oto Rhino Laryngologi, Klinisk Institut, Syddansk Universitet. (OBS: oplægget foregår på engelsk!)

  Afslutning v/ Mikkel Svindt Fransgård, CareWare

  Sidst opdateret: 5. marts 2024